Полиција забранила све скупове у Бeoграду

Танјуг
Полиција забранила све скупове у Бeoграду

Београд - Министарство унутрашњих послова Србије забранило је све скупове заказане за сутра у Београду, потврдио је министар Небојша Стефановић.

Стефановић је на конференцији за новинаре рекао да је МУП након безбједносних и оперативних провјера одлучио да забрани све скупове заказане за сутра испред парламента.

"Упозовравам све који размишљају да ипак дођу да полиција неће дозволити ни толерисати било какво окупљање испред Скупштине Србије нити одржавање скупова који су забрањени", нагласио је Стефановић.

Стефановић је објаснио да је за сутра било заказано пет скупова у различитим периодима које су најавили Заветници, Двери, Иницијатива младих за људска права, Удружење породица киднапованих и убијених од 1998 до 2000 и грађанин Никола Алексић.

Подсјећајући да је учешће на скупу најавило више организација и појединаца, Стефановић је рекао да је било пуно неодговорних изјава које уносе хаос, позивају на нетрпељивост и различите поделе, те да је било и пуно неодгоовроих људи којима није било у интересу да размишљају шта је безбједност Србије и интерес њених грђана.

"За МУП је безбедност свих грађана важна и нећемо дозволити хаос на улицам било ког града у Србији, па ни Београда", рекао је Стефановић.

Како је додао, имајући у виду сложеност ситуације у региону, "МУП се одлучио на потез који гарантује мир и безбедност у целој Србији".

Подсјећамо, поводом обиљежавања годишњице злочина у Сребреници за сутра је испред Народне Скупштине у Београду заказан скуп и под називом "седамхиљада.

Представници више НВО које подржавају акцију "седамхиљада оценили су на конференцији за медије да би евентуална забрана те акције била искључиво политичка одлука.

Међутим и Српска радикална странка саопштила је да ће се одазвати позиву више невладиних организација и прикључити акцији "Седам хиљада" поводом обиљежавања 20 година од злочина у Сребреници.

Међутим, како наводе, намјеравају да дођу с четничким заставама с натписом "С вером у Бога, слобода или смрт".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана