Полиција употријебила водене топове и сузавац на протестима у Љубљани

Срна
Полиција употријебила водене топове и сузавац на протестима у Љубљани

ЉУБЉАНА - Полиција у Љубљани морала је да употријеби водене топове и сузавац на демонстрацијама организованих због мјера против вируса корона.

Ово је трећа сриједа заредом да демонстранти протестују против епидемиолошких мјера.

Око 10.000 противника мјера вечерас је послије три сата на тргу у Љубљани кренуло ка предсједничкој палати, узвикивали су “Слобода, слобода”, па су покушали да блокирају главни пут сјеверно од града након чега је полиција интервенисала, јавила је Н1 у Словенији.

То је друга таква интервенција словеначке полиције против демонстраната у овом мјесецу.

Демонстранти су носили транспаренте са натписом “Стоп корона фашизму” и друге, захтијевајући иста права за вакцинисане и оне који то нису.

Полиција је претходно навела да је са учесницима обавила више информативних разговора, позвала их на поштовање закона о јавним окупљањима, те упозорила да је простор пред парламентом под видео-надзором.

Протест на којем учествују чланови антиваксерских удружења, као и људи који кажу да нису против вакцинације, али да је то питање личног избора и слободне воље, почео је минутом ћутања у спомен на двадесетогодишњу дјевојку која је јутрос умрла у љубљанском УКЦ-у од посљедица можданог удара, двије недјеље након што је примила вакцину Џонсон и Џонсон. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана