Полиција тражила бомбу, а пронашла панцире, пендреке, палице

Срна
Foto: МУП Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Подгоричка полиција је данас, трагајући за бомбом након дојаве, у подруму солитера поред хотела “Подгорица” пронашла панцире, пендреке, гасни пиштољ и мајице са грбом Црне Горе, рекао је руководилац Основног државног тужилаштва Душко Милановић.

Милановић је рекао да пронађену опрему могу да користе искључиво полиција и војска, јер је забрањена за правна и физичка лица.

“Опрема је одузета и сада се све провјерава. У договору са поступајућим тужиоцем обавијестићемо и Специјално државно тужилаштво”, навео је Милановић.

Из Управе полиције су навели да су у подрумским просторијама солитера пронађени стартни пиштољ са 50 комада муниције, бејзбол палица, панцир, двије ручне флеш гранате, четири огледала за преглед доњег дијела возила, 21 заштитна гас маска, 57 пиротехничких средстава, три комада пиротехничких средстава топовски удар, 350 мајица, 430 заштитних памучних маски за лице и друге ствари и предмети.

Полиција је предмете изузела ради провјере и вјештачења.

Полиција је данас добила дојаву о постављено бомби у солитеру код хотела “Подгорица” због чега су и та зграда и хотел евакуисани.

Послије детаљне претраге, полиција није пронашла експлозивну направу, али јесте у подруму солитера открила пакете у којима били наведени предмети.

Након што је Управа полиције одузела опрему, отворена је истрага током које треба да се утврди ко је и за које намјене набавио интервенцијску опрему и сакрио је у подрум зграде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана