Полиција саслушала докторку којa је лијечила Амфилохија

Г.С.
Полиција саслушала докторку којa је лијечила Амфилохија

ПОДГОРИЦА - Полиција је у својству грађанке, саслушала начелницу Одјељења за пулмологију на Интерној клиници Клиничког центра докторку Јелену Боровинић-Бојовић, о чему је обавијештен и основни државни тужилац, незванично сазнаје Телевизија Црне Горе.

Како преносе, полиција по налогу тужилаштва спроводи активности из своје надлежности, а поводом навода да је старјешина Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, свештеник Драган Митровић, наводно напустио лијечење у Клиничком центру.

Поједини медији су објавили да је свештеник Митровић наводно учествовао у изношењу ковчега с телом преминулог митрополита црногорско - приморског Амфилохија из Клиничког центра иако је већ неколико дана на болничком лијечењу од Ковида-19.

У медијима се појавио снимак, наводно забиљежен у петак, а на којем је наводно отац Драган Митровић који је изашао из болесничке собе, гдје се лијечи од корона вируса, и са осталим свештенством, лекарима и медицинским особљем испратио посмртне остатке митрополита Амфилохија до излаза.

Према сазнањима појединих медија, отац Драган у недјељу је наводно присуствовао и сахрани митрополита.

Начелница пулмолошке клинике Клиничког центра докторка Јелена Боровинић Бојовић, која, како медији пишу у потпуности координира радом овог сегмента Клиничког центра, каже да према њеним сазнањима старешина Саборног храма у Подгорици није напуштао Ковид центар.

У СМС поруци коју је послала, докторка Боровинић Бојовић је навела:

"Отац Драган Митровић, као старјешина Храма у Подгорици, није, према мојим сазнањима напуштао простор Ковид центра, и није присуствовао сахрани митрополита Амфилохија, већ је уважио мој изричити љекарски савјет да не напушта болничко лијечење. Он се и сада налази на лијечењу, добро се осјећа и сви параметри и налази су у значајном побољшању", наводи се у поруци.

ТВЦГ је и од Митрополије црногорско-приморске затражила одговор да ли је на снимку старјешина Храма у Подгорици, отац Драган Митровић.

У писаном одговору наводе: "Поводом медијских објава, саопштењем су се огласили из Клиничког центра. Саопштење Клиничког центра: Обавјештавамо Вас да је у току прикупљање свих података ради утврђивања релевантних чињеница и евентуалне одговорности запослених Клиничког центра Црне Горе".

Подсјетимо, др Боровинић-Бојовић лијечила је и митрополита Амфилохија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана