Полиција потврдила пријетње које наводно шаље Поздњаков

Танјуг
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА - На један од мејлова Главног града стигла је порука иза које наводно стоји руска организација "Мушка држава", којом руководи екстремиста Владислав Поздњаков, пишу подгоричке Вијести и додају да им је у полицији потврђено да је ова пријетња пријављена.

У поруци се наводи да имају захтјеве и да ће у случају њихвог неиспуњавања "дићи школе у ваздух".

Како се види на фотографији претеће поруке, коју су објавили медији, мејл је стигао са једне оутлоок адресе.

Међу упућени захтевима је промена власти у Црној Гори и промијена руководства Агенције за националну безбједност.

У међувремену, подгорички медији су објавили да је непозната особа дојавила да је бомба постављена у основној школи "Марко Миљанов" у Бијелом Пољу. На листу цеста упућена је противдиверзиона екипа.

Владислав Поздњаков, који је на челу организације "Мушка држава", која је у Русији забрањена, судећи према фотографијама на друштвеним мрежама недавно је боравио у Црној Гори, а прије неколико дана претио је грађанском активисти и члану ГИ "21. мај" Александру Саши Зековићу.

Управа полиције је јуче саопштила, да према њиховим сазнањима, Поздњаков тренутно не борави у Црној Гори.

Поздњаков је наводно пријетио и да ће подићи у ваздух Тржни центар Плаза у Будви, ако црногорски медији не буду афирмативно извјештавали о руским војним операцијама у Украјини.

Подгоричка Побједа пише да се Поздњаков синоћ огласио на Телеграму с тврдњом да он није послао претећи мејл да је постављен експлозив у трговачком центру у Будви, те да је неко искористио његово име, а то, како је тврди, могу да буду „(Александар) Зековић, (Дејан) Вукшић или неко из украјинске заједнице“.

Навео је и да је писао АНБ-у о томе да нема везе са минирањем и истакао да још није добио одговор.

Констатује да је постао талац политичких игара и прикривених сплетки.

Написао је да је „неки тупан послао мејл на адресу АНБ-а, у којем је навео да ће трговачки центар који се налази у граду Будви полетети у ваздух ако црногорске власти и црногорска телевизија не почну позитивно да говоре о Русији. И све би било у реду, да тај зломислилац није потписао ово писмо мојим именом!!!“

А поводом пријетњи Зековићу је написао да га неће „ни прстом таћи“…

На крају је додао да није екстремиста и да у Русији против њега није покренут ниједан спор.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана