Полиција под надзором у случају истраге сексуалног узнемиравања

Танјуг
Полиција под надзором у случају истраге сексуалног узнемиравања

ЉУБЉАНА - Министар унутрашњих послова Словеније, Боштјан Поклукар, наложио је инспекцију поступања полиције поводом недавно пријављених навода о сексуалном узнемиравању директора једне основне школе у ​​Горењској.

Циљ инспекције је да се провјери да ли је полиција поступила законито и професионално у откривању релевантних чињеница у истрази злочина против сексуалног интегритета, саопштило је то министарство. 

Словеначки медији су објавили да је директор школе, који је у међувремену поднио оставку, годинама малтретирао малољетне особе, укључујуц́и и период када је био тренер репрезентације у скијашком трчању деведесетих, преноси словеначка агенција "СТА".

"Полиција мора бити посебно марљива када су жртве малољетне особе или припадници других рањивих група. Од њих се очекује брза и ефикасна истрага", саопштило је министарство. 

Словеначки лист "Дневник" је ове недјеље пренио да је дуга историја сексуалног узнемиравања изашла на видјело када је директор основне школе сексуално напао кц́ерку своје супруге, која га је потом пријавила полицији. 

"ПОП ТВ" је накнадно јавила да је мушкарац приведен и да је добио забрану приласка, али полиција није проширила истрагу нити испитала друге потенцијалне жртве и свједоке.

Директор је дао оставку када је случај доспио у јавности. У школи тврде да није било злостављања у школским просторијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана