Полиција открила детаље троструког убиства: Убица испалио 36 метака

Agencije
Полиција открила детаље троструког убиства: Убица испалио 36 метака

​Јуче је у Сплиту дошло до троструког убиства. У самом центру Сплита, у Улици Шперун и у Радмиловићевој улици, дошло је до пуцњаве из аутоматског оружја. Два су мушкарца умрла на лицу мјеста, а трећи је умро нешто касније у болници.

На конференцији су Дражен Витез, начелник ПУ сплитско-далматинске, Марко Срдаревић, замјеник начелника, и Анте Матковић, начелник Сектора криминалистичке полиције потврдили да су ухапсили осумњиченог за убиство, преносе хрватски медији.

"Све особе које се спомињу имају неколико десетака прекршајних и кривичних пријава", рекао је начелник полиције Витез.

"Морамо захвалити и грађанима од којих смо добили из имена, чак и име и презиме осумњичених особа. Анализирали смо све податке, испланирали смо смјере и активности и 2 сата и 45 након тога смо ухапсили осумњиченог. Он није пружао отпор. Приведен је и још траје крим обрада. Преко 150 сужбеника је ангажовано из свих родова полиције", рекао је замјеник начелника Срдаревић.

Наводе да су након запримљене пријаве да се наоружана особа креће по Варошу снимак прослиједии људима на терену. И одмах покренули у потрагу.

"Врло брзо смо открили ко је то. Засад не можемо разговарати о мотиву. Имамо још три особе на криминалистичком истраживању, њих не доводимо у везу с кривичним дјелом али они имају сазнања о томе", рекао је Анте Матковић, начелник Сектора криминалистичке полиције.

Открио је да су оштећена и два особна возила у којима су били људи. "Ради се о залуталим мецима. На мјесту догађаја нађено је 36 чахура", открио је .

"Ове три приведене особе немају везе с извршењем убиства, али имају везе с неким другим кривичним дјелом који имају везе с кривичним дјелом троструког убиства. Једна од тих особа можда је исто била мета напада", рекао је Матковић.

Додао је да су за 45 минута сазнали на којим адресама би се особа могла налазити, те нашли четири мјеста, те истовремено ушли у четири објекта, у неке и насилно, и у једном су га нашли.

"Значи откад смо потврдили идентитет требало нам је 45 минута за хапшење. Затечен је у друштву више особа у кафићу Борсалино. И његов брат је био тамо", наводи полиција.

Полиција нема сазнања о томе да је хтио ликвидирати још три особе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана