Полиција објавила шта је нашла у кући ухапшеног Грка, сумња се да је "наоружао" Хрвате

ГС
Foto: Принтскрин

У Грчкој је јуче ухапшен навијач Панатинаикоса за којим је била расписана потјерница због нереда у којима је убијен навијач АЕК-а.

Како јављају грчки медији, 43-годишњи хулиган снимљен је надзорним камерама на дан нереда, а снимке приказују како, тврде грчки медији, води Bad Blue Boyse до мјеста на којем су се сукобили с навијачима АЕК-а.

Ухпшени навијач је од раније јако добро познат полицији те има подебљи досије због учешћа у навијачким нередима. Грци пишу да је раније рањен испред суда, током инцидента на суђењу за породично насиље у Илиону на којем је био свједок. Полиција је претресла његову кућу и аутомобил.

Полиција сматра да је управо овај Грк имао кључну улогу у организацији хулиганских нереда. Прототхема пише да полиција има информације да је био у директним контактима с хрватским хулиганима и да им је управо он помагао у доласку у Грчку и кретању по Атини. Полиција, пишу грчки медији, не искључује ни могућност да је он опскрбио обезбиједио хрватске хулигане ножевима, палицама и пајсерима, преноси Индекс.хр.

У претресу куће, аутомобила и мотоцикла ухапшеног пронађени су и одузети:

- рачунар, са струјним и видеокаблом

- 2  металне бејзбол палице

- 2 кациге црне боје

- мобилни телефон

- дрвени визир и кацига, црне боје.

Грчка полиција трага за још десеторицом Хрвата који се наводно скривају.

Док се истрага наставља, покушавају се идентифковати остали хулигани који су учествовали у тучњави, а све с циљем да се пронађе убица 29-годишњег АЕК-овог навијача Микалиса Кацуриса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана