Полиција објавила слике терориста

Б92
Полиција објавила слике терориста

Скопље - Македонска полиција објавила је снимак сачињен од фотографија терориста приведених у полицијску станицу након хапшења у жестоком окршају у Куманову.

Суд у Скопљу одредио је притвор до 30 дана за 30 припадника терористичке организације који су јуче ухапшени након дводневног пружања отпора припадницима полиције.

Од 30 ухапшених терориста 18 су са Косова, двојица су македонски грађани са боравком на Косову, деветорица су држављани Македоније и један је албански држављанин са боравком у Њемачкој.

Већина њих је изјавила да су у Македонију ушли илегално.

Двадесет и три особе осумњичене су да су починили кривична дјела терористичка претња уставном поретку и безбједности, удруживање ради непријатељске дјелатности и недозвољена производња, држање и промет оружја и експлозивних супстанци.

Седморица су осумњичени за кривична дјела терористичка претња уставном поретку и безбједности и удруживање ради непријатељске дјелатности, саопштио је скопљански суд.

Подсјетимо, обрачун у Куманову је трајао два дана, убијено је 14 терориста, а страдало је осам припадника полицијских снага. Међу страдалим полицајац је и један Србин.

У кумановском насељу Диво данас је мирно, а послије битке остао је гареж, чауре, порушене куће, разбијени кровови, изрешетани зидови, врата и прозори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана