Полиција му заплијенила више од 100 килограма кокаина

GS
Foto: SlobodnaDalmacija

Хрватска полиција је на два мјеста код Загреба пронашла преко 100 килограма кокаина. Ријеч је о открићима која су објављена током новембра, а након криминалистичке истраге полиција је открила још скривене дроге, што су објавили данас.

Прво су, у вијести објављеној 4. новембра, објавили да су пронашли четири килограма кокаина, да би након неколико дана објавили су да су пронашли још 20 килограма. Данас су саопштили да су пронашли још 95 килограма те дроге, наводи Индекс.хр.

Укупно је тако на двије удаљене локације, на ширем подручју Загреба, пронађено укупно 119 килограма кокаина. Кокаин је био сакривен у бачвама, наводно и закопан у земљи.

"Полицијски службеници Полицијског националног уреда за сузбијање корупције и организираног криминалитета (ПНУСКОК – Служба Загреб) у координацији с Уредом за сузбијање корупције и организираног криминалитета наставили су криминалистичко истраживање везано уз казнена дјела злочиначког удружења те неовлаштене производње и промета дрогама у саставу злочиначког удружења о којима смо извијестили у два наврата у студеном ове године. Тијеком криминалистичког истраживања на подручју Загребачке жупаније на темељу судског налога обављена је претрага дома и других просторија које је користио осумњичени 57-годишњак те је пронађено још 95 килограма кокаина. С пријашњим претрагама укупно је од осумњиченог 57-годишњака пронађено и привремено одузето око 119 килограма кокаина", саопштила је полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана