Полиција истражује да ли је Керум пјевао усташке пјесме

Агенције
Полиција истражује да ли је Керум пјевао усташке пјесме

Сплит - Полиција у Сплиту истражује да ли је Жељко Керум, контроверзни сплитски градоначелник и кандидат за још један мандат на тој функцији, недавно пјевао усташке пјесме, преносе агенције.

Полиција је потврдила да је почела истраживање и прикупљање сазнања о пјевању усташке пјесме “Јасеновац и Градишка Стара”, коју је Керум наводно прошлог петка пјевао на сплитској риви, а потом ће материјале предати тужилаштву.

Још се, међутим не зна хоће ли у случају да се утврди да је пјевао усташке пјесме бити пријављен прекршајно или кривично због подстицања на насиље или мржњу.

- Све то зависи од документације коју полиција прикупи - изјавила је Антонела Лолић из сплитске полиције.

Како преносе медији, наводно би свједок у том случају могао да буде Драган Марковина из Независне листе “Друго лице Сплита” који је јавно од надлежних државних органа затражио кажњавање Керума, а од Сплићана да изађу на предстојеће локалне изборе и “спријече отворени фашизам на сплитским улицама”.

Полицији ће послужити и снимак телевизије РТЛ чији је сниматељ успио да сними Керума и његово друштво како пјевају усташке пјесме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана