Полиција и УСКОК: Бандић примао мито

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЗАГРЕБ- О дводневној акцији хапшења у Загребу огласили су се данас саопштењем полиција и УСКОК са детаљним сумњама за сваког привреденог појединачно, док преминулог градоначелника Милана Бандића терете за примање мита.

УСКОК и полиција су јуче ујутро у Загребу сровели акцију која, како преноси хрватски портал Индекс, води у три правца, а заједничко им је једино - Милан Бандић.

Најзвучније име међу приведенима је Казимир Бачић, генерални директор ХРТ-а, који је према информација овог портала, носио кеш ... Ухапшена је и некадашња министарка здравља Ана Стављенић-Рукавина, која је била дугогодишња блиска сарадника покојног Бандића.

Приведена су двојица Бандићевих возача, као и Дениса Мохенског, познатијег као „краља Адвента“, затим бившег власника фабрике електричних сијаица, службеница Градског уреда за просторно уређење Јелена Чеклић и начелница стручне службе градоначелника Андреа Шулентић.

У саопштењу полиције и УСКОК-а се наводи да је привођењу претходило вишемјесечно криминалистичко истраживање над двојицом хрватских држављана старости 74 и 60 година, а ријеч је о Лончаервићу и Бачићу.

Ријеч је о низу афера, а сви приведени се терете за кривична дјела из области привредног криминала и злоупотребе службеног положаја, примања и давања мита.

Наводи се да ће УСКОК судији истраге Жупанијског суда у Загребу предложити истражни затвор против свих окривљених.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана