Полицајка зарадила кривичну пријаву: Унапређење прославила уз Митра Мирића

GS
Foto: Shutterstock

СКОПЉЕ - Синдикат македонске полиције поднио је кривичну пријаву против Маје Комненовић Миленковске, службенице МУП-а, која је првобитно радила као полицајка, а потом је унапређена у звање командира ПУ Мирковци СВР Скопље.

Дејан Саздов, предсједник Синдиката македонске полиције, каже да је у њеном распореду изостављена систематизација, која овд‌је уопште није испоштована и да је тиме прекршен закон. Она је недавно промоцију прославила и обиљежила снимком на друштвеним мрежама са тортом и пјесмом "Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине" Митра Мирића.

Синдикат је позвао министра Оливера Спасовског да каже да ли ће предузети одговарајуће мјере или ће наставити да тврди да Министарство унутрашњих послова ради по законским прописима и подзаконским актима. Саздов пита зашто се напредују кадрови у МУП-у, а да не испуњавају услове прописане законима и систематизацијом.

"Није по систематизацији од полицајца да постане виши инспектор, па в.д. командира. Поднијели смо кривичну пријаву за злоупотребу службеног положаја и овлашћења, уз то смо доставили доказе и имамо свједоке", каже Саздов. , који је позвао Тужилаштво да поступи и реагује након поднесене кривичне пријаве.

Овај случај је познат јавности јер је ријеч о унапређењу унуке актуелног предсједника општине Чучер Сандево у команданта ПО Мирковци. Била је актуелна са снимком на друштвеним мрежама на којем пјева "Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине" испред посебно направљене торте за промоцију. Том приликом је давала новац за музику.

СМП тврди да је ријеч о сумњама у злоупотребу службеног положаја и овлашћења у циљу стицања користи за себе и другог, а на штету других запослених.

"Пријављени руководилац је поступио ван граница својих овлашћења, чиме није смјела и ни у ком случају није могла да преузме снагу која је јача од Закона о јавним набавкама, Правилника о распод‌јели, коришћењу, одржавању и обнављању возила. МУП-а и Закона о спречавању корупције Оваквим нестручним поступком командант је поступио супротно члановима 7, 10. и 14. Закона о унутрашњим пословима“, саопштио је данас СМП, преноси Курир.мк

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана