Полицајци свједочили у корист митрополита Јоаникија и свештеника

Срна
Foto: Архива

НИКШИЋ - На данашњем суђењу у Основном суду у Никшићу у корист Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Јоаникија и осморице свештеника свједочили су полицијски службеници који су навели да је литија на празник Светог Василија Острошког Чудотворца 12. маја 2020. године прошла без инцидената.

Свједок Мирослав Спасојевић рекао је да је цијели догађај протекао у миру и без каквог инцидента, док је Драгољуб Пековић посвједочио да су чули да је митрополит Јоаникије позвао тада окупљене да држе социјалну дистанцу.

"Сигуран сам да нисам чуо да владика Јаоникије или било ко од свештених лица позива народ на окупљање, а иначе да јесмо сигурно бисмо то констатовали", рекао је Пековић.

Никшићко тужилаштво терети митрополита и свештенике Слободана Јокића, Драгана Крушића, Василија Брборића, Данила Зиројевића, Жељка Ројевића, Остоју Кнежевића, Николу Маројевића и Мирка Вукотића да су 12. маја 2020. године прекршили наредбе Министарства здравља о спречавању опасне заразне болести.

Овог дана у Никшићу прослављао се празник Светог Василија Острошког Чудотворца, који је слава Саборне цркве и града и народ је кренуо у литију која се традиционално организује 12. маја од 1996. године.

Наставак суђења је заказан за 1. и 2. фебруар у 8.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана