Полицајац осумњичен за силовање враћен у затвор због дјечије порнографије

ГС
Foto: Јутарњи.хр

ГОСПИЋ - Суд је полицајцу Божу Б.(36) поновно одредио истражни затвор јер сматра да постоји опасност од понављања дјела

Полицајца (36) из Госпића, који се сумњичи да је са колегом (50) крајем августа силовао Загрепчанку (32), као и да је посједовао дјечју порнографију на мобилном телефону, вратили су у истражни затвор почетком недеље.

Општинско државно тужилаштво у Госпићу против њега је подигло оптужницу због кривичног дјела искоришћавања дјеце за порнографију, пише 24сата

Предложили су Општинском суду у Госпићу да му се одреди истражни затвор због опасности од понављања дјела.

Наиме, разлози којима се водило жалбено вијеће чињеница је да је против полицајца постало правоснажно рјешење о спровођењу истраге због силовања, које је сродно кривично дјело искоришћавању дјеце за порнографију. Такође, терети се да је у периоду од преко године дана на свом мобилном уређају прикупљао већи број фотографија дјечје порнографије. Ту оптужницу суд тек треба да потврди.

Адвокат 36-годишњег полицајца рекао је да је његов клијент одведен у истражни затвор поводом жалбе Општинског државног тужилаштва.

"Ми у сваком случају не подржавамо одлуку јер нема ваљаног разлога за то, с обзиром на чињеницу да су биле изречене мјере опреза и поштовао их је. У овом случају мјере су биле достатне и поштовао их је. Прошло је више од 60 дана и није кршио одлуку суда", рекао је адвокат.

Због одлуке суда пожалио се и отац полицајца.

"Није ми јасно да је мој син којег терете за кривично дјело затворен и то 60 дана након пуштања из притвора. Он је породичан човјек иза којег ја стојим и знам да није починио. Нисам се хтио јављати јер вјерујем у правосуђе. Све је ишло против њега. Нико није имао ни мало саслушати другу страну, како се догодило и шта је било. Човек је након 60 дана враћен у притвор, шокиран сам као родитељ", рекао је медијима отац полицајца.

Крајем септембра је откривено да је осумњичени у телефону држао експлицитне фотографије дјеце. Инспектори су у телефону колеге пронашли и изузели повећи број видеозаписа и фотографија педофилског садржаја.

Из ПУ личко-сењске су навели да су њихови полицијски службеници довршили криминалистичко истраживање над 36-годишњим хрватским држављанином због основа сумње да је починио кривично дјело искоришћавање дјеце за порнографију.

Према незваничним сазнањима у његовом телефону је пронађено најмање 15 видеозаписа и 60-ак фотографија дјеце у сексуално експлицитном понашању с одраслима, односно полног злостављања и искоришћавања дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана