Полицајац оптужен да је задржао више од 110.000 евра од наплаћених казни

Срна
Полицајац оптужен да је задржао више од 110.000 евра од наплаћених казни

ЗАГРЕБ - Хрватска Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала /Ускок/ подигла је оптужницу против полицајца осумњиченог да је задржао више од 110.000 евра од казни наплаћених у прекршајним поступцима.

Оптужница терети 56-годишњака да је као службеник Полицијске станице Белишће, задужен за преузимање новчаних казни наплаћених у прекршајним поступцима и предају новца у државни буџет, преузео од колега 258.552 евра наплаћених новчаних казни и дио задржао за себе.

Ускок је истакао да је 56-годишњак на тај начин себи прибавио протуправну имовинску корист од најмање 110.163 евра, преносе хрватски медији.

Како би прикрио незаконите радње у службене евиденције Министарства унутрашњих послова унио је неистините податке о наплаћеним износима новчаних казни и времену њихове наплате, односно неистините податке о задужењу обрасцима за прекршајне казне.

Приликом редовних годишњих инвентура од 2013. до 2020. године осумњичени је у листе инвентуре робе унио неистините податке о стању залиха образаца и својим потписом овјерио унесене податке.

Потом је сачинио завршне записнике о проведеним инвентурама с неистинитим подацима о укупној наплати и залихама образаца те такву документацију предочио члановима комисије који су их, не сумњајући у истинитост наведених података, својим потписом овјерили, саопштио је Ускок који је оптужницу подигао пред Жупанијским судом у Осијеку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана