Полицајац и још три особе осумњичени за кријумчарење двије тоне кокаина

Tanjug
Foto: Vijesti

ПОДГОРИЦА- У Црној Гори је јутрос ухапшен полицајац и још три особе, држављани црне Горе, због кријумчарења 2.563 килограма кокаина, саопштило је Специјално државно тужилаштво (СДТ).

По налогу СДТ ухапшени су, како је саопштено, М.Б., Н.Б., Н.Н. и З.К., службеника полиције и против њих, али и против још две особе биће поднијете кривичне пријаве, због основа сумње да су учинили кривично дјело стварање криминалне организације и продужено кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.
    
„Из доказа које је прикупило Специјално државно тужилаштво, у сарадњи са Специјалним полицијским одељењем, а уз помоћ Националне криминалистичке агенције Уједињеног краљевства (НЦА) и Агенције Европске уније са сарадњу органа за спровођење закона - ЕУРОПОЛ, произилази да су лица лишена слободе, са једним, који је на издржавању казне и једним за којим се трага, током 2020. и 2021. године, постали чланови криминалне организације формиране ради кријумчарења опојних дрога, па су, у више наврата, делујући у оквиру криминалне организације, прокријумчарили укупно 2.563 кг кокаина и 59 кг метамфетамина, бродовима од Јужне Америке до Европе и од Европе до Аустралије“, саопштио је државни тужилац и портпарол СДТ-а Вукас Радоњић.
    
У току је и претресање станова и других просторија ухапшених, на више локација, ради проналаска и других доказа и трагова кривичних дјела.
      
„Лишени слободе ће, у законском року, бити спроведени у Специјално државно тужилаштво, ради саслушања у својству осумњичених“, саопштио је Радоњећ, пренио је портал РТЦГ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана