СНП Црне Горе: Покретање поступка опозива Ђукановића

Срна
СНП Црне Горе: Покретање поступка опозива Ђукановића

ПОДГОРИЦА - Социјалистичка народна партија (СНП) саопштила је да упућује иницијативу парламентарној већини за покретање поступка за опозив предсједника Црне Горе Мила Ђукановића због његових скандалозних изјава и позива на нова дијељења и сукобе.

Из СНП-а су поручили парламентарној већини да су за опозив Ђукановића и да њихове потписе “имају на столу”.

Очигледно кршење Устава тренутног предсједника Црне Горе, сматрају у СНП-у, довољан је разлог да коначно “сасијеку” политику пођела, мржње и сукоба у Црној Гори, коју персонификује Ђукановић.

“Неспорно је да држава може обезбиједити све неопходне услове да Српска православна црква оствари Уставом загарантована права. Неспорно је да Ђукановић није достојан функције предсједника Црне Горе”, наведено је у саопштењу.

Из ове партије су саопштили да су Ђукановићево понашање и посљедња изјава још један доказ да он није предсједник свих грађана него само

Демократске партије социјалиста.

“Сваким даном /Ђукановић/ показује страх за себе и своје сараднике који су опљачкали и уништили Црну Гору, а који морају одговарати пред независним тужилаштвом”, навели су из СНП-а.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић смтра да је предстојећем устоличењу митрополита црногорско-приморског Јоаникија дат “непримјерено велики значај” и истиче да би било “паметно тај догађај обавити ван Цетиња”.

“Надам се да нећу бити у ситуацији, а мораћу ако се овај апел не уважи, да 5. септембра на Цетињу и сам будем присутан, тамо гђе је цијело Цетиње, већинска Црна Гора и гђе се брани част и достојанство наше државе”, изјавио је Ђукановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана