Покренуто питање легализације марихуане у Хрватској

Агенције
Покренуто питање легализације марихуане у Хрватској

Загреб - Вјечно питање легализације марихуане поново је покренуто и у Хрватској, након што је предсједник странке Одрживи развој Хрватске (ОРаХ) Мирела Холи потврдила да у тој странци припремају политику која ће се бавити економским потенцијалом конопље, што би, како је рекла, подразумијевало и легализацију марихуане.

Противници ове идеје, међутим, сматрају да би то био пут до тешких дрога, као и да то није тема којом би у овом тренутку требало да се бави хрватско друштво.

Идеја о легализацији марихуане побудила је велику пажњу јавности, иако Холи каже да не жели да се цијела прича превише поједностављује и да се све на крају сведе само на тај сегмент политике, преноси Тањуг.

- Ми у ОРаХ-у радимо на једном комплексном приједлогу за легализацију и либерализацију конопље, не само индијске, него и индустријске - рекла је Холијева.

Увјерена је, каже, да та култура има "изузетно велик економски потенцијал за Хрватску".

- У сваком случају смо за либерализацију и легализацију индијске конопље због тога што сматрамо да прохибиција не доноси жељене резултате у смислу смањења зависности - навела је Холијева, бивши СДП-ов посланик у Сабору, додавши да забране могу бити контрапродуктивне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана