Покренути поступци против Абазовића и осам званичника

Срна
Покренути поступци против Абазовића и осам званичника

ПОДГОРИЦА - Агенција за спречавање корупције у Црној Гори покренула је поступке против предсједника Владе Дритана Абазовића и осам функционера, након што је истекао законски рок до када треба да поднесу оставке на функције у извршној власти или врате посланичке мандате у новом сазиву црногорске Скупштине.

Из Агенције је саопштено да су покренути поступци и против министара Филипа Аџића, Ане Новаковић Ђуровић, Ервина Ибрахимовића, Адмира Адровића, Владимира Јоковића, Драгослава Шћекића, као и предсједника општина /Тузи и Колашин/ Ника Ђељошаја и Владимира Мартиновића због сумње да су прекршили одредбе Закона о спречавању корупције које се односе на ограничења у вршењу јавних функција.

Законски рок до када посланици новог сазива треба да поднесу оставке на функције у извршној власти или врате посланичке мандате, истекао је у понедјељак, 28. августа.

Абазовић је јуче, у допису директору Агенција за спречавање корупције Јелени Перовић, навео да је у обавези да функције премијера и координатора Министарства спољних послова обавља до формирања нове владе, до када ће се уздржавати од вршења посланичке функције, а посланичку зараду неће примати.

Оставке са посланичких функција поднијели су предсједник Одбора директора Електорпривреде Црне Горе Милутин Ђукановић, као и предсједници општина Херцег Нови, Никшић, Мојковац и Плав Стеван Катић, Марко Ковачевић, Веско Делић и Нихад Цановић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана