Покренута истрага због убиства дјевојчице коју је претукао отац

Срна
Foto: Илустрација

СКОПЉЕ - Основно јавно тужилаштво из Кичева покренуло је истрагу поводом убиства двогодишње дјевојчице из Кичева, која је преминула усљед тешких повреда након што је претукао отац, за којег је затражена мјера задржавања.

”Осумњичени двадесетдеветогодишњак је 18. децембра, вршећи породично насиље, одузео живот ћерки рођеној 2022. године. Више пута ју је ударао рукама и ногама, нанијевши јој тешке тјелесне повреде – прелом лобање, крварење на мозгу и два сломљена ребра”, саопштило је тужилаштво.

Дијете је, како даље наводе, од задобијених повреда преминуло 8. јануара у Клиничком центру “Мајка Тереза” у Скопљу.

Министарство здравља је саопштило да је 19. децембра у Ургентни центар Опште болнице у Кичеву примљена двогодишња пацијенткиња у коми, коју је у болницу довезла мајка.

Због критичног стања, мала пацијенткиња је упућена у Ургентни хируршки центар у Клиничком комплексу “Мајка Тереза”, а затим пребачена на Универзитетску клинику за неурохирургију у Скопљу, преносе македонски медији.

“И поред свих напора лекара, двогодишњи пацијент је, нажалост, 8. јануара подлегао тешким тјелесним повредама. Здравствене установе у које је пацијент примљен и лијечен, предале су надлежним истражним органима комплетну документацију за хоспитализацију и лијечење”, наводи се у информацији Министарства здравља.

Министарство унутрашњих послова саопштило је данас да је отац чији су иницијали Ф.Д. јуче ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана