Покренута истрага о премлаћивању Срба

Агенције, фото: rts.rs
Покренута истрага о премлаћивању Срба

Приштина - Министарство унутрашњих послова /МУП/ самопроглашеног Косова покренуло је поступак унутрашње контроле у случају привођења деветорице Срба на Божић у Грачаници.Поступак је покренут на захтјев бројних међународних и домаћих представника и званичника, а води га главни инспекторат Косовске полицијске службе /КПС/.

"Посебно ће бити истражено поступање припадника КПС-а током саслушања приведених у полицијској станици у Приштини, одакле су један по један одвођени код истражног судије", рекао је извор Срне у КПС-у.

Замјеник ресорног министра Саша Рачић није желио да потврди, а ни да демантује ову информацију, али је рекао да је заказан састанак генералног инспектората на којем ће бити извршена анализа поступања полиције.

Срна сазнаје да је једна припадница КПС-а из Лепосавића покушала да пласирањем дезинформација скрене пажњу са случаја тако што је обавијестила медије да је руководство општине Грачаница затражило да се ухапсе Срби који су дошли у пратњи директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александра Вулина.

"Она ће у току дана бити саслушана, али је извесно да је у питању дезинформација и сукоби личне природе које је несавесни припадник КПС-а покушао да пребаци на туђи терен", кажу у КПС-у.

Додају да је општинско руководство Грачанице званично затражило истрагу и предузимање мјера одговорности против лица која су покушала да злоупотребом службеног положаја унесу раздор у српској заједници.

Деветорица Срба приведена су послије божићне литургије у манастиру Грачаница, којој је присуствовао и Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана