Појавила се врло опасна дрога названа "Рођак", ухапшена два Сплићанина

СРНА
Појавила се врло опасна дрога названа "Рођак", ухапшена два Сплићанина

СПЛИТ - Полиција је код двојице Сплићана пронашла велику количину дроге, а једна од њих је посебно опасна и на улици се назива”рођак”.

Припадници Службе криминалитета дрога довршили су криминалистичко истраживање над 21-годишњаком због сумње да је починио кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге.

На основу судског налога полиција је јуче извршила претрагу стана у Сплиту који користи 21-годишњак и том приликом пронашла и одузела 471 грам марихуане, 99 грама псилоцyбине гљива, 95 комада екстазија, 19 комада 2Ц-Б те мању количину екстазија у праху.

Дрога 2Ц-Б синтетичка је дрога најсличнија МДМА-и односно таблетама екстазија, само са знатно снажнијим и дужим дјеловањем који се на улици још назива и “рођак”.

Завршено је криминалистичко истраживање због истог кривичног дјела над 19-годишњаком. Током криминалистичког истраживања утврђена је сумња како је овај младић 12. априла на подручју Сплита продао 0,65 грама кокаина док је дан послије код њега пронађено 14,3 грама кокаина, а претрагом стана који користи у Сплиту пронађена је и дигитална вага за прецизно мјерење.

Против ове двојице подигнута је кривична пријава 21-годишњак и 19-годишњак, преноси “Слободна Далмација”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана