Погледајте спот за кампању "Буди е-Србин" у Хрватској: "Можеш се пописати да нитко не дозна" VIDEO

Г.С.
Погледајте спот за кампању "Буди е-Србин" у Хрватској: "Можеш се пописати да нитко не дозна" VIDEO

ЗАГРЕБ - Српско народно вијеће избацило је спот за медијску кампању "Не буди само Србин, буди е-Србин", којом позивају своје сународњаке у Хрватској да се укључе у попис становништва на интернету.

Спот показује мушкарца презимена Србљановић како спушта ролетне и замрачује стан, ослушкује комшије, ставља маску те пали гласну музику прије него отвори страницу за online пописивање становништва и уписује да је по народности Србин.

Након што обави пописивање зачује звоно на вратима. Испред га дочека комшија којег глуми Рене Биторајац.

"Хеј, Србине, ајде молим те стишај то мало, дијете ми спава", каже му Биторајац.

"Ове године на попису становништва можеш се пописати онлајн и изјаснити се које си народности, а да нико то не дозна", поручују у споту, пише Index.

У Хрватској 13. септембра почиње дуго очекивани попис становништва. На терен креће осам хиљада пописивача и више од 1.100 контролора, а новост је и да они који одбију пописивање могу бити кажњени казном од двије до пет хиљада куна.

И док трају ужурбане припреме и едукација пописивача, Српско народно вијеће покренуло је медијску кампању "Не буди само Србин, буди е-Србин", којом позивају своје сународњаке да се укључе у попис на интернету.

"Та иницијатива је важна јер су се у њу укључиле све релевантне српске организације које су жељеле покренути једну афирмативну кампању да се грађани Хрватске на предстојећем попису изјасне онако како то Устав и гарантира, дакле своју националну и вјерску припадност", рекао је потпредсједник Владе Борис Милошевић о кампањи "Буди е-Србин".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана