Подршка ослобађању новинара Томислава Кежаровског

Агенције
Подршка ослобађању новинара Томислава Кежаровског

Скопље - Македонски новинари предали су посланицима Собрања 123 мајице са натписом “Слобода за Кежу” као знак подршке ослобађању новинара дневног листа “Нова Македонија” Томислава Кежаровског, који се трећи мјесец налази у притвору због овјављивања имена заштићеног свједока 2008. године.

Македонско Собрање има 123 посланика, а из Иницијативног одбора позвали су народне посланике е да се, без обзира на политичку припадност, солидаришу у борби за ослобађање Кежаровског и да то докажу већ сутра - облачењем мајица.

Мајице су депоноване у архиву Собрања.

Судија Владимир Панчевски изјавио је да ће се, имајући у виду протесте које су претходних дана организовали новинари, као и штрајк глађу Кежаровског, притвореном новинару судити по хитном поступку, те да ће процес почети 9. августа.

У Скопљу се свакодневно исписују графити са поруком “Слобода за Кежу”.

У ослобађање новинара Кежаровског укључили су се ЕУ, OEBS, те македонска и међународна удружења, међу којима и Независно удружење новинара Србије.

Томислав Кежаровски ухапшен је 28. маја под оптужбом да је открио идентитет заштићеног свједока у случају нарученог убиства старца у селу Ореше.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана