Подигнуте оптужнице против четири бивша члана владе Хрватске

Танјуг
Foto: Тпортал

ЗАГРЕБ - Против четворице бивших чланова актуелне владе Андреје Пленковића, међу којима је и Борис Милошевић (СДС С), подигнута је оптужница, потврђено је хрватском порталу Индекс из Жупанијског суда у Загребу.

Осим Милошевића, који је био потпредсједник у Пленковићевој влади, оптужнице су подигнуте против министара Дарка Хорвата, Јосипа Аладровића и Јосипа Толушића.

Како је потврђено, осим против бивших министара, оптужница је подигнута и против још четири особе: Ане Мандац, Велимира Жунаца, Катице Мишковић и Дамира Јузбашића.

Хорвата, који је једини у овом случају био 10 дана у истражном затвору, Ускок сумњичи да је 2018. као министар привреде, заједно с помоћницом Мандац, а на подстицање суосумњичених додијелио 2,6 милиона куна бесповратних средстава привредним субјектима за које је био и лично заинтересован.

Из случаја Хорват произашао је и случај против бившег министра Аладровића који се терети за погодовање приликом два запошљавања 2018. и 2019. док је био директор Хрватског завода за пензијско осигурање.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана