Подигнута оптужница против шест особа у случају Плантаже

Танјуг
Подигнута оптужница против шест особа у случају Плантаже

ПОДГОРИЦА- Специјално државно тужилаштво Црне Горе је Специјалном одјељењу за суђење за кривична дјела организованог криминала, корупције, тероризма и ратних злочина Вишег суда у Подгорици, предало оптужницу против шест особа, због постојања основане сумње да су учинили кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању у компанији „13. јул-Плантаже“.

Оптужени су В.В., Ђ.Р., С.Ш., Д.П., Б.М., и В.М., а терете се да су од 24. децембра 2019. до 23. априла 2020. године као одговорна лица у оштећеном привредном друштву „13. Јул-Плантаже“, злоупотребили свој положај у погледу располагања туђом имовином и нису вршили своју дужност, и тиме привредном друштву„OMP-Engineering“ DOO прибавили противправну имовинску корист која прелази износ од четрдесет хиљада евра, а оштећеном нанијели имовинску штету.

„Окривљенима се ставља на терет, да су, као предсједник и чланови одбора директора оштећеног друштва, поступали супротно тада важећем Закону о привредним друштвима и Статуту оштећеног, а окривљеној В.М., да је, као извршни директор оштећеног, поступала супротно тада важећем Закону о привредним друштвима, јер се приликом доношења одлука и у управљању пословањем друштва, а окривљена приликом извршавања одлука, нису придржавали начела савјесности и поступали са пажњом доброг привредника, у разумном увјерењу да дјелују у најбољем интересу друштва, нити су поступали савјесно и радили у корист друштва као цјелине, са дужном пажњом и уз примјену правила струке приликом одлучивања“, саопштио је тужилаштво, преносе подгорички медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана