Подгоричке "Вијести": Спријечена ликвидација Слободана Кашћелана, наводног вође кавачког клана

Срна
Подгоричке "Вијести": Спријечена ликвидација Слободана Кашћелана, наводног вође кавачког клана

ПОДГОРИЦА - Специјално државно тужилаштво (СДТ) и службеници Сектора за борбу против организованог криминала спријечили су убиство једног од наводних вођа кавачког криминалног клана Слободана Кашћелана, чија ликвидација била планирана за 22. јануар, када је блиндираним аутомобилом долазио на суђење у Виши суд у Подгорици, пишу подгоричке "Вијести".

Према информацијама из истраге, како наводи лист, Кашћелан је тог дана требало да буде нападнут на једном од семафора у Подгорици док се налазио у аутомобилу , а план криминалне групе био је да активирају импровизовану експлозивну направу, коју би поставили тако што би мотоциклом пришли његовом возилу и магнетом је прикачили...

Двојица чланова групе на мотору, како вјерују специјални тужиоци, требало је да сачекају детонацију разорне бомбе, а ако би Кашћелан остао жив, они би му пришли и пуцали у њега из близине...

Кашћелану је тог дана било заказано, па одложено суђење у подгоричком Вишем суду гдје одговара за прање новца.

Специјални тужилац Саша Чађеновић саопштио је на конференцији за новинаре да је реализација криминалног плана "прекинута у тренуцима извршења кривичног дјела", не појашњавајући детаље о томе гдје и како је осујећен план организације.

Он није помињао ни име мете.

Тужилац је појаснио да су тог дана у јутарњим часовима припадници исте криминалне организација намјеравали да ликвидирају и Београђане Вељка Беливука и Марка Миљковића, такође чланове кавачке групе, а план је био да у њих пуцају док стоје у реду за чекирање карата у згради Аеродрома у Тивту.

У акцији полиције као осумњичени за та кривична дјела ухапшени су Радован Станишић, Миле Јовановић, Горан Марковић и некима од њих је одређен притвор.

Тужилаштво вјерује да је криминално удружење још 2019. године организовао Јанко Вукадиновић, који се годинама налази у Спужу због шверца дроге, али и учествовања у двоструком убиству у центру Подгорице. Организатор групе била је и још једна неидентификована особа, која је криптованим порукама слала упутства Станишићу у Тивту.

(Крај) зн

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана