Подгоричке “Вијести” морају платити 5.000 евра Ђукановићевој сестри

Танјуг
Подгоричке “Вијести” морају платити 5.000 евра Ђукановићевој сестри

Подгорица - Основни суд у Подгорици пресудио је да су подгоричке “Вијести” повриједиле част и углед сестре премијера Мила Ђукановића и адвоката Ане Коларевић, преноси Танјуг.

Суд је досудио 5.000 евра као накнаду штете за претрпљену душевну бол, објавио је овај лист.

Судија Миодраг Пешић је одлуку донио због текста” и сестра највишег званичника владе примила мито”, у коме су “Вијести” пренијеле информацију о тужби коју је пред америчким судом покренула тамошња Комисија за хартије од вриједности.

У тексту се наводи да је “Мађар телеком” при куповини Телекома Црне Горе подмитио више црногорских званичника са 7,35 милиона евра, као и да је међу њима “адвокат, сестра тада највишег владиног функционера”.

Име Ане Коларевић се не помиње, али је и њој и суду била најспорнија фотографија, која уз наслов у “Вијестима”, како је закључио судија, не оставља сумњу да је сестра Мила Ђукановића корумпирана.

Коларевић је у одвојеним поступцима тужила издаваче “Вијести”, “Дана” и “Монитора”, због серије текстова у којима се повезује са афером “Телеком” и затражила одштету од по 100.000 евра због претрпљене и будуће душевне боли.

Након објављивања информација о корупцији у Телекому, Мило Ђукановић је први у јавности објавио да се вјероватно ради о његовој сестри, али је тврдио да је америчка тужба “ноторна глупост”.

Судија је, како се наводи, у пресуди изразио разумијевање за душевну бол коју је Коларевић претрпјела, закључивши како новинари нису довољно професионално поступили.

Он ипак није прихватио захтјев Коларевићеве да одштета буде 100.000 евра, наводећи да је “одмјеравајући висину накнаде за повријеђену част и углед суд водио рачуна да су они немјерљиви у новцу”.

- Накнада штете је сатисфакција, а не компензација за тужиљу...Досуђени износ треба да помогне тужиљи да успостави прихичку равнотежу која јој је нарушена трпљењем душевног бола - пише у образложењу пресуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана