Подгоричанину притвор због куповине гласова за Ђукановића

Танјуг
Подгоричанину притвор због куповине гласова за Ђукановића

ПОДГОРИЦА - Подгоричанину М. В. одређено је задржавање до 72 сата због сумње да је током другог круга предсједничких избора починио кривично дјело повреда слободе опредјелења при гласању.

То је за подгоричке Вијести рекао руководилац Основног државног тужилаштва у Подгорици, тужилац Душко Милановић.

Према сазнањима Вијести из истраге, ријеч је о Милошу Влаховићу, који је куповао личне карте за предсједничког кандидата ДПС Мила Ђукановића.

Из Управе полиције су саопштили да је М.Ж. поднио пријаву против Влаховића због комуникације путем друштвене мрезе, ради продаје личне карте за одређени новчани износ, а све у циљу неостваривања бирачког права на предсједничким изборима у Црној Гори.

"Предузимајући конкретне мјере и радње у односу на пријаву М.Ж. из Подгорице, полицијски службеници у сарадњи са надлежним тужиоцем, извршили су претрес стана који користи М.В., којом приликом су код овог лица пронашли предмете који потичу из кривичног дјела. О предузетим активностима упознат је надлежни тужилац, који се изјаснио да се М.В. лиши слободе, због почињеног кривичног дјела повреда слободе опредјељења при гласању", пише у саопштењу.

Полицијски службеници су у сарадњи са поступајућим тужиоцем поднијели кривичну пријаву у редовном поступку и против подносиоца пријаве М.Ж. из Подгорице, због како наводе, почињеног кривичног дјела повреда слободе опредјељења при гласању.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана