Подгоричанин ухапшен са 52 килограма кокаина

Агенције
Подгоричанин ухапшен са 52 килограма кокаина

Подгорица - Подгоричанин Марко Пепђоновић /36/ ухапшен је у италијанском граду Сиракуза на Сицилији због сумње да је прошверцовао 52 килограма кокаина и око 12 килограма експлозива C4.

Он је ухапшен када је мањом јахтом упловио у луку Сиракуза. Италијанска полиција имала је дојаву да се на јахти налази извјесна количина наркотика и експлозива, а Пепђоновић је ухапшен након рутинског претреса.

Локални радио јавио је да тамошња полиција сумња да је Пепђоновић члан италијанског мафијашког клана Ђеновезе ди Баронизи.

Претпоставља се и да је учествовао у шверцу експлозива и оружја из Италије у Египат, а привођен је раније због оптужби да је дио кријумчарског ланца који се користио за шверц експлозива, разоткривеног у акцији "Вићере".

Пепђоновић годинама живи у Италији, гдје је хапшен због шверца наркотика и оружја и раније, али су му затворске казне промијењене у условне и новчане.

Из Управе полиције Црне Горе саопштено је да Марко Пепђоновић нема криминални досије у Подгорици, те да се против њега не води никакав кривични поступак. Нема га ни у евиденцији осуђиваних лица, а док је живио у Подгорици боравиште му је било у Малесији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана