Подгоричанин осумњичен за шверц 840 килограма кокаина пао у Београду

Срна
Подгоричанин осумњичен за шверц 840 килограма кокаина пао у Београду

ПОДГОРИЦА - Подгоричанин Д.В. (39), за којим је трагао Интерпол због шверца велике количине кокаина, ухапшен је у Београду, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

Ухапшени је осумњичен да је један од организатора криминалне организације формиране током 2018. године у Црној Гори, која је дјеловала на територијама Хрватске, Руске Федерације, Аустрије, Карипских острва, Француске и Португалије са циљем кријумчарења великих количина кокаина из Јужне Америке у Европу.

Из полиције су навели да је ова криминална организација, према упутствима организатора, међу којима је и Д.В, покушала да бродом „Флорида“, купљеним за ту намјену, покушала да прокријумчари 840 килограма кокаина, спакованог у 700 пакета, од Карипских острва до луке Хорта у Португалији.

Дрогу је 1. септембра 2018. године пронашла португалска полиција.

Осумњичени Д.В. ухапшен је у Београду захваљујућу сарадњи полицијских службеника Управе полиције Црне Горе и Министарства унутрашњих послова Србије. Приликом хапшења полиција је код њега пронашла фалсификована лична документа на други идентитет.

За њим је потјерницу расписала подгоричка канцеларија Интерпола ради како би се обезбиједило његово присуство у кривичном поступку који се против њега води пред Вишим судом у Подгорици.

На терет су му стављена кривична дјела стварање криминалне организације и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана