Подгорица: Ухапшено 20 демонстранта, повријеђено девет полицајаца

vijesti.me
Подгорица: Ухапшено 20 демонстранта, повријеђено девет полицајаца

Подгорица - Црногорска полиција лишила је слободе 20 лица, која су изазвала нереде на данашњем непријављеном протесту у Подгорици, током којег је повријеђено девет полицајаца.

Међу приведеним је 16 пунољетних лица и четири малољетника, саопштила је вечерас црногорска Управа полиције у Подгорици.

Приведани су осумњичени за агресивно понашање, физичке нападе полицајце, те нарушавање јавног реда и мира, као и угрожавање саобраћаја.

„Повријеђено је девет полицијских службеника, од којих један теже“, саопштила је вечерас црногорска Управа полиције у Подгорици.

Изгредници су каменицама оштетили три полицијска возила.

Полицијски службеници предузимају активности на идентификовању осталих изгредника.

Раније данас полиција употребом сузавца растјерала 200 демонстраната који су се протестовали против власти испред зграде Скупштине Црне Горе.

Демонстранти су претходно засули каменицама кордон полиције који је штитио прилаз улици у којој је смјештена Влада Црне Горе.

Иако су учесници протеста гађали зграду Владе и зграду, гдје је смјештено Министарство иностраних послова није причињена материјална штета.

Неколико „Фејсбук“ група у Црној Гори позвало је грађане на протесте испред зграде црногорског парламента у Подгорици, како би затражили оставку Владе.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана