Подгорица: Свештенику СПЦ кривична пријава јер је на литургији било више од 40 вјерника

Срна
Подгорица: Свештенику СПЦ кривична пријава јер је на литургији било више од 40 вјерника

ПОДГОРИЦА - Против свештеника Српске православне цркве (СПЦ) Бранка Вујачића полиција је поднијела кривичну пријаву, јер је служио вјерски обред у храму Христовог Васкрсења у Подгорици пред више од 40 вјерника, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

Како је саопштено из Управе полиције, јуче ујутру су око 09.30 часова у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици затекли више од 40 грађана за вријеме обављања вјерског обреда који је служио Бранко Вујачић.

- Овако је прекршена мјера Министарства здравља о окупљањима грађана којом је ограничено окупљање на максимално 40 особа на отвореним јавним мјестима, а на 20 особа на затвореним, уз обавезу поштовања физичке дистанце од најмање два метра - саопштено је из полиције, преноси РТЦГ.

Митрополија црногорско - приморска оцијенила је да је ријеч о новом насиљу над црквом, да је полиција без писаног налога упала и снимала вјернике који су се у том моменту молили у Храму, а послије литургије полицајци су легитимисали вjернике.

- На дан када је одлуком Великог суда Турске и указом предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана велика црква премудрости божије у Цариграду из шестог вијека претворена у џамију, извршивши насиље над једним од највећих хришћанских светиња, у Подгорици у Саборном Храму су опет полицијске снаге у току свете литургије, без писаног налога, упале и снимале вјернике који су се у том моменту молили у Храму - навела је Митрополија на сајту.

Након литургије, кажу у Митрополији, полицајци су легитимисали вјернике, а свештенику Вујачићу уручен је позив да се јави у Центар јавне безбједности.

- У присуству адвоката Божидара Милоњица, отац Бранко је дао изјаву након које му је саопштено да је против њега покренута кривична пријава - навела је Митрополија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана