Подгорица: Приведено десет лица због нарушавања јавног реда

Агенције
Подгорица: Приведено десет лица због нарушавања јавног реда

Подгорица - Службеници Управе полиције Црне Горе привели су десет лица због прекршаја из Закона о јавном реду и миру, од којих је девет лишено слободе, док је једном лицу које је малољетно уручен прекршајни налог.

Осим ових лица, након консултација са тужилаштвом, посланици Андрија Мандић и Славен Радуновић су, сходно квалификацији дјела од надлежног тужиоца, у законском року приведени тужиоцу, због основа сумње да су починили кривично дјело позивање на насилну промјену уставног уређења, саопштено је из Управе полиције.


У синоћњим нападима на полицијске службенике повреде је задобило 29 полицијских службеника од којих је један задобио тешке тјелесне повреде. Медицинску помоћ у здравственим установама затражило је 26 грађана, наводи се у саопштењу.

Лица која су изазвала насиље оштетила су 13 возила Управе полиције.

Каменовано је више објеката, међу којима и зграда Амбасаде Албаније на којој је оштећена фасади, као и просторије Телевизије "Пинк М" на којима су поломљена стакла.

Центру безбједности Подгорица пријављено је да су стакла поломљена на укупно 26 објеката у граду.

Извршено је кривично дјело тешке крађе у објекту златаре "Мајданпек".

Службеници Управе полиције Црне Горе, након што су нападнути на више позиција током одржавања јавног окупљања у организацији Демократског фронта /ДФ/ у Подгорици, предузели су мјере и радње из своје надлежности и након спречавања ескалације даљег насиља успоставили су стабилан јавни ред и мир на градском подручју, саопштено је из Управе.

Из Управе напомињу да полиција предузима даље мјере и радње у вези са синоћњим догађајима, у консултацији са надлежним тужилаштвом.

Повријеђено 29 полицајаца, опљачкана и златара

На протестима опозиционог Демокрарског фронта у центру Подгорице повређено је 29 полицајаца, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

Љекарску помоћ је због сузавца затражило 26 грађана, учесника протеста.

Десет лица је приведено због прекршаја по Закону о јавом реду и миру, од којих је девет лица лишено слободе, док је једном малољетнику изречена прекршајна мјера.

Тужиоцу су, након консултација са њиме, приведена и два посланика ДФ Андрија Мандић и Славен Радуновић, због основане сумње да су починили кривично дјело позивање на рушење уставног поретка.

Лица која су изазвала насиље оштетила су 13 возила Управе полиције, а каменовано је и више објеката у Подгорици, међу којима и зграда Амбасаде Албаније.

Центру безбједности Подгорица је, како је саопштено, пријављено да су стакла поломљена на укупно 26 објеката у граду. У Подгорици је једна златара обијена и опљачкана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана