Подгорицa: Полиција сузавцем растјерала демонстранте VIDEO

Агенције
Подгорицa: Полиција сузавцем растјерала демонстранте VIDEO

Подгорица - Демонстрације опозиције у центру Подгорице претвориле су се у нереде око 22 часа, када су избили сукоби демонстраната и полиције, а улице је испунио сузавац.

Интервенција полиције услиједила је након што су окупљени покушали да уђу у зграду скупштине, са једне стране су полетјеле петарде, а са друге сузавац и шок бомбе.

Ситуација је и даље напета, а хаос на улицама и даље траје. Према првим информацијама, има и повређених. Полиција је разбила централни скуп, а трг су "заузели" полицијски хамери.

Како јављају репортер Б92 са лица мјеста, улицама одјекују "топовски удари", а количина сузавца је у првих 20-ак минута сукоба била огромна. Танјуг је известио да је било и пуцњаве.

Према посљедњим информацијама, сукоба је било на више мјеста у граду и сузавац је бачен на више локација.

ТВ Вијести преносе да је полиција привела једног од лидера протеста Андрију Мандића.

У поноћ ће у Министарству унутрашњих послова бити одржана ванредна конференција за медије, објављено је на званичном Твитер налогу Владе Црне Горе.

Медији наводе да је сузавца било и код штаба ДПС-а и да се група грађана налазила заробљена на мосту.

На друштвеним мрежама наводе и да има повређених, а могу се видјети и фотографије на којима се види дим од сузаваца.

РТС преноси да су демонстранти гађали скупштину петардама уз узвике "нема више чекања", а на улицама су и специјалне јединице полиције.

Влада на свом званичном Твитер налогу пише да су "демонстранти брутално напали полицију", као и да су "демонстранти спречени у даљим нападима на полицију". Они такође истичу да има повређених полицајаца, као и да полицијска акција и даље траје.

На другој страни, из редова демонстраната наводе да је "полиција брутално интервенисала" огромним количинама сузавца и шок бомби и да је користила силу, као и да "Подгорица изгледа као ратна зона".

До немира је дошло убрзо након што су додатно порасле тензије, а лидери протеста рекли да "чекају још десет минута, после чега неће моћи контролишу ситуацију".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана