Подгорица и Цетиње уводе полицијски час током ноћи

Танјуг
Подгорица и Цетиње уводе полицијски час током ноћи

ПОДГОРИЦА - Институт за јавно здравље Црне Горе је саопштио да ће због пораста броја заражених грађанима Подгорице и Цетиња од понедељка бити забрањено да напуштају домове у времену од 22 до пет часова ујутру, преноси РТЦГ.

Одлука је донијета након што су Подгорица и Цетиње, због пораста броја заражених, прешли у групу четири, у којој је број заражених на 100.000 становника већи од 1.200.

Од забране изласка из домова од 22 до пет часова биће изузете особе које одлазе на посао у поменутом временском периоду, уз потврду коју издаје послодавац. Осим њих, у том периоду домове ће моћи да напуштају и особе које његују лица која усљед болести, стања или посљедица повреде нису у стању самостално да обављају свакодневне животне активности, а уз потврду коју издаје изабрани љекар ових лица, као и особе које у шетњу изводе кућне љубимце, највише 60 минута дневно.

У Подгорици и Цетињу важи забрана рада угоститељских објеката (ресторани, кафићи, хотелски ресторани), осим за госте хотела, а забрањене су и кућне посјете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана