Подгорица: Хапшења, сузавац, разбијени излози...

Агенције
Подгорица: Хапшења, сузавац, разбијени излози...

Подгорица - Посланик Демократског фронта /ДФ/ у Скупштини Црне Горе Небојша Медојевић и потпредсједник парламента Бранко Радуловић лакше су повријеђени у сукобу полицајаца и демонстраната вечерас у Подгорици, након чега је полиција бацила сузавац и двије шок бомбе на окупљене грађане, преносе црногорски медији.

Специјалне полицијске јединице растјерале су окупљене на Булевару Светог Петра Цетињског, један дио Улицом слободе ка Тргу Републике, а други дио ка Сахат кули преко моста Браће Златичанин.

Више пута је долазило до сукоба и кошкања између демонстраната и полиције.

У центру града је тренутно мирно, а примјетне су јаке полицијске снаге. Излог бутика "Опера" разбијен је каменицама.

Међу окупљеним грађанима били су посланици ДФ-а Андрија Мандић, Коча Павловић, Славен Радуновић и посланик Младен Бојанић, који су предводили колону демонстранта.

Нереди у Подгорици почели су рано јутрос када је црногорска полиција уклонила бину и шаторе са булевара Светог Петра Цетињског испред парламента у Подгорици и прекинула мирне протесте ДФ-а.

У тој полицијској акцији повријеђено је шест полицајаца и приведено 11 лица, саопштено је из црногорске Управе полиције.

Мирни протести су почели 27. септембра са захтјевом за формирање прелазне владе која ће организовати фер и демократске изборе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана