Почео увиђај након великог пожара у осијечкој фирми Drava International

Танјуг
Почео увиђај након великог пожара у осијечкој фирми Drava International

ОСИЈЕК- У осијечкој фабрици за складиштење и производњу пластике Drava International, гдjе је 4. октобра избио велики пожар, почео је увиђај, саопштила је данас Полицијска управа осјечко-барањска.

Увиђај је почео јутрос и обавља се у кругу фабрике, у осјечком приградском насељу Бријест, а њиме руководи заменик општинског државног тужиоца.

У тиму учествују припадници Полицијске управе, вјештаци загребачког Центра за форензичка испитивања, истраживања и вјештачења ”Иван Вучетић”, инспектори заштите од пожара и други стручњаци, наводи се у полициском саопштењу.

У Drava International су изразили сумњу у могућност подметања пожара, а власник фирме Звонко Беде та фабрика послује према закону, уз све потребне сертификате.

У Управи су такође одбацили тврдње осјечко-барањског жупана Ивана Анушића да су имали ускладиштено знатно више од 20.000 тона пластике, за колико је фабрика имала дозвоу.

Због посљедица пожара и великих количина дима Осјечко-барањска жупанија прогласила је стање велике несреће и Влади упутила захтјев за проглашење еколошке катастрофе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана