Почео састанак старе већине у Скупштини Црне Горе

Танјуг
Почео састанак старе већине у Скупштини Црне Горе

ПОДГОРИЦА- Састанак старе парламентарне већине почео је у Скупштини Црне Горе, гдје данас истиче рок до кога би предсједник Црне Горе Мило Ђукановић требало да предложи мандатара за састав владе.

Састанак старе парламентарне већине почео је нешто послије 11 часова у Скупштини, првобитно је био најављен за 10 сати, али је помјерен на захтјев Грађанског покрета УРА.

Поновни састанак је иницирао председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић.

На састанак су дошли функционери партија "старе већине": Андрија Мандић (Нова), Милан Кнежевић (ДНП), Драган Краповић (Демократе), Данило Шарановиц (Демократе), Зденка Поповић (Демократе),Владимир Јоковић (СНП), Милета Радованић (ГП УРА), Зоран Микић (ГП УРА), Миодраг Лекић (Демос), Горан Даниловић (Уједињена Црна Гора), Марко Милачић (Права Црна Гора), Максим Вучинић (Радничка партија) и Срђан Павићевић (ЦИВИС).

Представници "старе већине" покушаће да договоре конституисање власти, с обзиром да данас истиче рок до кога би Ђукановић требало да предложи мандатара за састав владе, преносе Вијести.

Посљедњи састанак бивше већине одржан је петак и није донио помак у преговорима, нити су странке бивше већине послале Ђукановићу потписе подршке предлогу да лидер Демоса Миодраг Лекић буде мандатар, што су биле раније усагласиле.

Том састанку, који је трајао само двадесетак минута, нису присуствовали једино представници коалиције "Црно на бијело" (ГП УРА и ЦИВИС), који су претходно саопштили да неће потписати приједлог за мандатара док не буде договора о свим кључним функцијама у потенцијалној будућој власти.

Мандић је јуче саопштио да је ДФ одлучио да прихвати понуду коју су им, како је навео, представници Грађанског покрета (ГП) УРА и ЦИВИС-а саопштили као њихов "минимум" у процесу договарања.

Истакао је да су сви посланици ДФ-а, Демократа, Радничке партије, Уједињене Црне Горе, Праве Црне Горе и Демоса спремни одмах да потпишу приједлог да Лекић буде мандатар.

Очекују, како је навео, да потписима подршку том приједлогу пруже и ГП УРА, ЦИВИС и Социјалистичка народна партија (СНП), како би данас затражили мандат за састав владе

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана