Почео протест на Цетињу због Андрије Мандића (ВИДЕО)

ГС
Почео протест на Цетињу због Андрије Мандића (ВИДЕО)

ЦЕТИЊЕ – Испред зграде Скупштине Престонице Цетиње окупила се група грађана из револта због доласка предсједника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића, на прво редовно прољећно заседање парламента.

Како сазнаје подгоричка Побједа Мандић се већ налази у згради Скупштине Престонице, испред које су, кажу, од раног јутра и јаке полицијске снаге.

Припадници Специјалне полицијске јединице су формирали живи зид око зграде Скупштине, а затворени су Студентски трг и дио града од Поште према згради парламента на Цетињу, док су полицијске патроле на готово свим скретањима, преноси Тањуг.

"Окупили смо се овдје на слободарском Цетињу да негодујемо против Андрије Мандића. Знамо са ким је био и кога је подржавао, овај народ то не заслужује", рекао је  Радован Перовић, један од учесника протеста, преноси вијести.ме.

Он је казао да "ово Цетиње неће трпјети Андрију Мандића".

Окупљени носе транспаренте са натписима "Мандићу, промашио си Пријестоницу", "Нећемо Путинове ламе на челу државе", "Црна Гора је за ЕУ", Под Ловћеном, а не под кољеницом", "Далај лама из Кристала"...

Они скандирају Мандићу: "Фашисто, фашисто", "Са Цетиња народ виче, ој Мандићу издајице"..., додају виејсти.ме.

Један дио демонстраната гађао је јајима аутомобиле, због чега је кордон полиције пошао иза зграде Пријестонице

Међу окупљенима су посланик Демократске партије социјалиста (ДПС) Оскар Хутер, портпарол те партије Милош Николић, генерални секретар ДПС Александар Богдановић, главни и одговорни уредник дневног листа Побједа Драшко Ђурановић...

Иначе, на дневном реду сједнице је, између осталог, Приједлог закона о потврђивању Споразума између Владе Црне Горе и Савјета министара Босне и Херцеговине о изградњи међудржавног моста преко ријеке Таре, као и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Црне Горе и Савјета министара Албаније о изградњи међудржавног моста преко реке Бојане/Буне.

Због присуства полиције на Цетињу, огласио се градоначелник Никола Ђурашковић објавом да је, како је навео,  "Цетиње и зграда престонице под скандалозном опсадом због најављеног мирног протеста".

"Цетиње је вазда знало да процијени како кога треба дочекати. Тако је било деведесетих, тако је и данас", написао је Ђурашковић на друштвеној мрежи Икс.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана