Почело треће суђење Драгану Паравињи

Срна
Почело треће суђење Драгану Паравињи

Сплит - Ново суђење Драгану Паравињи због оптужби да је покушао силовати и убио малољетну Антонију Билић почело је данас у Сплиту, преносе хрватски медији.

То је трећи судски поступак против Паравиње након што га је раније Суд у Шибенику два пута осудио на 40 година затвора.


Ново рочиште почело је у 9.00 часова, а на захтјев тужиоца, судија је затворио судницу за јавност и медије. Паравиња и његов адвокат противили су се том захтјеву, образлажући да желе јавност у судници.

Оптужени Драган Паравиња изјаснио се како није крив за дјела која му се оптужницом стављају на терет, а за вријеме кратког припремног рочишта дјеловао је мирно.

Његов нови адвокат по службеној дужности је сплитски адвокат Жељко Гулишија. Породицу Антоније Билић и даље заступа Винко Љубичић.

Судије у Шибенику су Паравињу до сада осуђивале на 40-годишње затворске казне, а на сваку се такву пресуду жалио, па су пресуде укидане и поновно враћане на суд који је сваки пут требао саставити ново судско вијеће. Предмет је завршио у Сплиту јер суд у Шибенику на располагању није више имао судија за младе.

Врховни суд је крајем октобра укинуо пресуду Жупанијског суда Шибеник којом је Паравињи у поновљеном суђењу била потврђена казна од 40 година затвора за покушај силовања и тешко убиство малољетне Антоније Билић.

У образложењу Врховног суда тада се наводило да не доводе у питање да је Паравиња убио Антонију Билић, али да није доказано да је убиству претходио покушај силовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана