Почело суђење загребачком бомбашу: Блажевић негира кривицу

Агенције
Почело суђење загребачком бомбашу: Блажевић негира кривицу

Загреб - Пред Општинским судом у Загребу почело је суђење Војиславу Блажевићу, оптуженом за подметање двије експлозивне направе почетком године у овом граду, преносе агенције.

Тужилаштво и одбрана данас износе уводне ријечи, а Блажевић се изјаснио да се не осјећа кривим.

За то кривично дјело пријети му до осам година затвора.

Блажевић је на Општинском суду у Загребу рекао да је из медија чуо за прву бомбу која је експлодирала пред надолазећим возом 9. јануара у ноћним часовима на жељезничкој прузи у западном дијелу града.

Што се тиче друге, која се догодила два дана касније на аутобуској станици код Алеје Болоње, Блажевић је тврдио да се тамо случајно нашао јер је чекао пријатељицу.

Утврдио је да је нашао постављене бомбе, те да је зато и повријеђен, а од експлозије му је трајно оштећен слух.

Он је испричао да га је полиција присиљавала да призна одговорност због чега се одлучио на штрајк глађу који је у међувремену прекинуо, па је прошле седмице из затворске болнице пребачен у затвор Реметинец.

Жупанијско државно тужилаштво у Загребу подигло је 3. априла оптужницу против Блажевића, која га терети за подметање двије експлозивне направе у Загребу.

Према наводима оптужнице, Блажевић је 9. јануара на жељезничку пругу у Суседграду поставио ручно израђену експлозивну направу са најмање 1.200 грама ТНТ-а, коју је активирао теретни воз.

Блажевић је оптужен да је 11. јануара на аутобуској станици у Алеји Болоње поставио ручно израђену експлозивну направу са најмање 200 грама експлозива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана