Почела заједничка сједница Владе Хрватске и Савјета министара, Пленковић подржао уставно уређење БиХ

Срна
Foto: Твитер

ЗАГРЕБ- Заједничка сједница Владе Хрватске и Савјета министара почела је данас у Загребу.

Сједници је претходио састанак премијера Хрватске Андреја Пленковића и предсједавајуће Савјета министара Борјане Кришто, као и састанак делегација.

Заједничка сједница се одржава у Националној и универзитетској библиотеци, а након сједнице слиједи потписивање споразума и изјаве за медије.

Из Савјета министара најављено је да ће на дневном реду бити низ закључака од заједничког интереса БиХ и Хрватске којима ће се додатно унаприједити билатерални односи.

Питање Трговске горе ће бити уврштено у дневни ред заједничке сједнице Савјета министара и Владе Хрватске.

Хрватска је раније тражила да се овом питању не разговара, али је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао да у том случају неће присуствовати сједници.

Ово питање као једну од тачака дневног реда делегирао је Савјет министара на приједлог Министарства спољне трговине и економских односа.

Ово ће бити трећа заједничка сједница Савјета министара и Владе Хрватске.

Пленковић: Загреб подржава уставно уређење БиХ

Андреј Пленковић изјавио је данас у Загребу да Хрватска подржава територијални интегритет БиХ и уставно уређење од два ентитета и три конститутивна народа.
Пленковић је нагласио да Хрватска подржава европску перспективу БиХ, посебно након добијања кандидатског статуса за члансво у ЕУ.

Он је на почетку заједничке сједнице Владе Хрватске и Савјета министара изразио очекивање да ће економска сарадња БиХ и Хрватске додатно бити побољшана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана