Пленковић: Умjесто извињења, грађани слушали лажне тезе Милановића о кршењу Устава

Танјуг
Пленковић: Умjесто извињења, грађани слушали лажне тезе Милановића о кршењу Устава

ЗАГРЕБ - Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је данас да су у обраћању предсједника Републике Зорана Милановића у четвртак умјесто извињења, грађани слушали лажне тезе о кршењу Устава и страначкој контроли над Војно безбједносно обавјештајном агенцијом.

“Овде је ријеч о чистој злоупотреби његове јавне функције, у смислу комуникације, он није шеф опозиције. Цијели мандат напада Владу и глуми шефа опозиције”, рекао је Пленковић новинарима након представљања првог јавног позива за изградњу, реконструкцију и опремање основних школа.

Милановића је позвао да озбиљно размотри приједлог који му је упућен.

“Ако има проблем с предложеним кандидатом, волио бих то да чујем, који је проблем? Има ли нешто што зна о кандидату, а ми не знамо.Нека каже.Пет месеци смо га чекали да се изјасни о кандидату, он се није изјаснио”, казао је хрватски премијер, преноси Хина.

Пленковић је истакао да се комуникација између институција председника и премијера може обављати непосредно, али под условом да је она културна, нормална и кооперативна, али од председника Хрватске није стигло извињење него изношење низа лажних тези. “Комуникација између институција може се обављати непосредно, али предуслов је да она се она одвија културно, нормално и кооперативно”, изјавио је Пленковић.

Пленковић је тиме одговорио на јучерашње обраћање председника у којем је прозвао ХДЗ да настоји да врати Војну агенцију под страначку контролу.

Премијер је критиковао Милановићев начин обраћања путем директног телевизијског преноса, наводећи да је крајње неуобичајена и да је “на тај начин избегавао ризик од доласка новинара и постављања питања”.

“Питао сам се да ли је избио рат, нека нова епидемија, да ли се догодио неки велики потрес, поплава или несрећа у Хрватској, а да ми у Влади нисмо чули”, рекао је хрватски премијер, инсистирајући на извињењу Милановића због свега што је рекао на рачун Владе, чланова Владе, ХДЗ-а и њега лично.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана