Пленковић указао на огромну разлику између званичног Загреба и Сарајева

Срна
Foto: Архива

ЗАГРЕБ- Премијер Андреј Пленковић указао је на огромну разлику између званичног Загреба и Сарајева, увјерен да бошњачки политички актери неће промијенити свој став, али се нада да ће Кристијан Шмит повући потезе који ће послије општих избора у БиХ осигурати бар минималну равноправност Хрвата.

"Након што кључни политички актери на бошњачкој страни отворено говоре `преговарали смо да нам прође вријеме`, како очекивати да пет минута до дванаест нешто одједном договоре", рекао је Пленковић.

Он је подсјетио је да је лидер СДА Бакир Изетбеговић отворено признао да је преговарао у лошој вјери, да је водио преговоре на начин да остане статус кво, што је оцијенио неприхватљивим.

"Према мом суду за њега није баш ни политички паметно, чак је дисквалификујуће јер значи да настојите преварити оне с којима преговарате, укључујући и међународну заједницу", рекао је Пленковић.

За предсједника Хрватске Зорана Милановића је рекао да је "једна велика штеточина која је учинила енормну штету, прије свега Хрватима у БиХ".

Осврнувши се на ситуацију на Косову и Метохији, Пленковић је позвао на стабилност, мир и дијалог да не дође до неких напетости и конфликта на сјеверу Косова, преносе хрватски медији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана