Пленковић: Протјераћу екстремисте!

Срна
Пленковић: Протјераћу екстремисте!

Загреб - Предсједник ХДЗ-а Андреј Пленковић најављује да ће протјерати екстремизам из ове странке и позиционирати се према политичком центру.

Он је за њемачку телевизију АРД појаснио да је ХДЗ десница, али да је његова мисија да ојача и политички центар.

"То је јасан задатак који имају и сви партнери наше странке у Европи. ХДЗ је странка која одувијек жели представљати све грађане Хрватске, али екстремизам ћу протјерати", поручује Пленковић.

На питање како планира да скине са ХДЗ-а тешки капитал повезивања са усташким режимом у Другом свјетском рату, Пленковић је упоредио данашњи ХДЗ са странком којом је предсједавао Томислав Карамарко.

"Главна разлика у односу на кампању из 2015. године јесте што више не желимо да се враћамо у прошлост, већ желимо да се бавимо најважнијим питањима будућности", наводи Пленковић.

Он појашњава да су се при формирању програма фокусирали на економске теме и да им је било важно да се не баве идеологијом.

"Желимо да култура комуникације у Хрватској буде на европском нивоу и, у том смислу, ова кампања била је у свему налик оним кампањама у Европи", рекао је Пленковић.

Хрватска десница и један број функционера и чланства ХДЗ-а инсистира да Пленковић у нову владу прими и досадашњег министра културе Златка Хасанбеговића, који се истиче ревизијом Другог свјетског рата и усташке Независне Државе Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана