Пленковић поручио младима да одрастају у бољим условима него што је он

Танјуг
Пленковић поручио младима да одрастају у бољим условима него што је он

ЗАГРЕБ- Хрватски премијер Андреј Пленковић поручио је данас да млади данас у Хрватској имају 'небројено пута' веће шансе, слободу кретања и образовне могућности него што је то било прије.

Пленковић је на отварању Треће годишње конференције Савјета младих у Хрватској, најавио повећање студентских принадлежности.

"Ваше шансе, могућности, ваша слобода кретања, образовне могућности у другим чланицама ЕУ су небројено пута веће, ваше шансе да се укопчате у тренд четврте индустријске револуције пуно су снажније него што је то било пре", рекао је Пленковић у сабору и упоредио одрастање данашње генерације са временом у којем је он одрастао.

Говорећи о успјесима своје владе, рекао је да се ништа није догодило случајно, односно да се догодило, како је казао, "одважним, чврстим, снажним и финансијски волуминозним мјерама", које је предузимала његова влада.

Рекао је и да Савјет за младе треба кроз комуникацију с државним институцијама да постане централна тачка дефинисања политика младих.

Потпредсједник Сабора Жељко Рајнер позвао је младе да промишљају о томе коме ће на следећим изборима дати свој глас и активно се укључе у политику.

"Али не зато што је то профитабилно и исплативо јер, већ да би имали могућност сами да акреирају правила по којима ће живети и мењати шта је то што није добро", рекао је Рајнер.

"Прије него на идућим изборима дате некоме свој глас и одлучите да се прикључите некој политичкој опцији, узмите  времена, истражујте и проверавајте, анализирајте програме и постигнућа", рекао је Рајнер.

Он је младе позвао и да истраж еко је од посланика, од почетка агресије на Украјину долазио у Сабор с украјинским смболима, као и како су ти исти гласали када одлучивало о обучавању украјинских војника.

А, када дођу локални избори, рекао је Рајнер, погледајте изборна обећања и програме и шта је урађено - да ли је у Загребу покошена трава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана