Пленковић поново прозвао Милановића

Танјуг
Пленковић поново прозвао Милановића

ЗАГРЕБ - Хрватски премијер Андреј Пленковић поново је данас прозвао предсједника државе Зорана Милановића, због, како је казао, “свјесног и намјерног” непоштовања воље законодавца, односно зато што је ван рока потписао Закон о изборним јединицама који ће морати поново у парламентарну процедуру.

-Ово је штетан преседан. Реч је о намјери - навео је Пленковић. Додао је да ће Закон о изборним јединицима бити поново упућен у сабор.

-Тиме отклањамо формално-правне недостатке настале поступцима предсједника Републике који није поштовао вољу законодавца и није на вријеме потписао. Очито је да је он то учинио свјесно и намјерно без обзира на уставни рок од осам дана - рекао је Пленковић на отвореном дијелу сједнице Владе.

Пленковић је рекао да се овако нешто први пут догодило и да је, када је Милановић био премијер, његова влада тада оређивала да одређени закон ступи на снагу одређеног датума. И сваки пут, додао је, тадашњи предсједници Иво Јосиповић и Колинда Грабар-Китаровић поштовали су вољу законодавца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана