Пленковић полицијским глисером посјећивао родбину

Танјуг
Пленковић полицијским глисером посјећивао родбину

ЗАГРЕБ - Након што је хрватски премијер поручио предсjеднику Републике Зорану Милановићу да хеликоптери нису купљени да би му служили као такси, загребачки недjељник Национал пише да је Андреј Пленковић више десетина пута током својих премијерских мандата путовао на острва Хвар и Брач користећи полицијски глисер, који се користи за надзор мора и границе.

Подстакнути, како кажу, “манипулацијама министра одбране Ивана Анушића, који је протеклог викенда доставио Вечерњем листу манипулативне информације о броју летова хрватског предсjедника Зорана Милановића војним хеликоптерима”, Национал пише да високи полицијски извор “сматра да се, у најмању руку, може тврдити да је хрватски премијер тај који непримjерено користи државне ресурсе”. 

Навео је притом да је Пленковић посjећивао Хвар и Брач само мањим дijелом због стварних службених разлога, а углавном заправо како би посjетио чланове породице и родбину који живе на тим острвима.

Национал је покушао и додатно службено да провjери  тврдње поменутог извора, који напомиње да о свему има и непосредна сазнања те је у том смислу упутио службени упит портпаролу Владе Марку Милићу.

На питање у колико је наврата у овом и претходном мандату Владе премијер Пленковић, за потребе свог боравка на Хвару, користио службени полицијски глисер или друга пловила, односно, материјално-техничка средства у власништву неких других министарстава и колико је на то утрошио средстава и ресурса, огласио се МУП, али је изостао конкретан одговор.

“Обавjештавамо вас да се службена полицијска пловила, као материјално-техничка средства у власништву Министарства унутрашњих послова, користе за спровођење полицијских послова осигурања и заштите домаћих и страних штићених особа (што укључује и њихов превоз) ако је то потребно у складу са програмом и активностима у којима штићене особе учествују на обали или острвима”, навели су из МУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана